Wakil Rasmi Easy Forex Malaysia

95% Forex Trader GAGAL menjadi Jutawan! Hanya 5% Berjaya Menjana Income Lebih RM 10,000 Setiap Bulan!

1 Julai 2014: Dari meja Shahrul (wakil Easy-Forex, Part-Time Forex Trader, Forex Blogger).

Hi, Selamat datang ke blog saya.

Nama saya Shahrul, wakil easy-forex. Saya dah menjadi trader di bawah easy-forex selama 3 tahun.

Saya bukan full-time forex trader, cuma part-time jer. Namun begitu, income yang saya dapat dari forex trading JAUH melebihi income saya semasa kerja.

Saya bekerja sebagai eksekutif IT di sebuah syarikat pembangunan laman web. Di waktu malam pula, saya menjadi forex trader.

Bagaimana saya bermula trade Forex?

Di sekitar tahun 2009, saya diberhentikan kerja sebab syarikat yang saya bekerja pada waktu itu lingkup kerana ekonomi gawat. Saya diberi gaji 3 bulan dan disuruh untuk mencari kerja lain..huhu

Macam biasa lah, saya menghantar resume ke syarikat-syarikat yang mungkin perlukan kepakaran saya. Lebih seratus salinan resume dihantar ke syarikat-syarikat di sekitar KL. Saya ada juga memohon kerja melalui Jobstreet.com.

Pada masa yang sama, saya telah berkenalan dengan seorang mamat yg tinggal sekitar Petaling Jaya semasa main Futsal. Saya mendapat tau member seorang ni tak kerja tapi kereta yang dia bawa masa nak main Futsal ni semua besar-besar. Yang tak tahan tu, dia selalu ganti-ganti kereta mewah. Sekejap biru, sekejap hitam…

Saya tergerak untuk bertanya apa yang member ni buat hingga boleh beli kereta-kereta besar. Jawapan member ni simple jer:

Dia buat Forex Trading…

Dari situ, tertanam minat untuk tau lebih lanjut tentang Forex.

Disebabkan kekurangan bahan-bahan rujukan yang sah (reliable) tentang forex di Malaysia, saya terpaksa belajar forex secara manual tanpa bimbingan sesiapa.

Apa yang saya buat untuk Belajar Forex?

1. Saya membaca perbincangan di forum-forum forex seperti Carigold.

2. Saya membaca e-book percuma forex trading kat Internet.

3. Saya belajar forex dengan menonton tutorial video percuma dekat Youtube.

4. Saya buka demo account dengan beberapa forex broker di Malaysia dan cuba trade guna platform yang disediakan.

5. Saya buka akaun real dengan beberapa forex broker di Malaysia dan menguji keberkesanan setiap forex broker.

Selepas 3 tahun dalam Forex Trading, Ini hasil yang saya dapat:

1. Saya tak lagi trade menggunakan indicator atau EA. Semua trading dijalankan secara manual, seperti professional trader di serata dunia.

2. Saya trade menggunakan beberapa teknik killer yang sangat berkesan dan diguna pakai oleh trader-trader professional dalam dan luar negara.

3. Saya trade menggunakan hanya satu forex broker iaitu, easy-forex. Easy-Forex adalah forex broker yang regulated oleh badan-badan kewangan di Australia, Cyprus dan UK. Mereka boleh dipercayai.

4. Profit adalah normal bagi saya. Kadang-kadang trade yang saya lakukan tidak tepat tetapi dengan money management strategi yang baik, saya dapat pastikan bahawa profit sentiasa melebihi losses.

5. Saya tak perlu risau lagi jika dibuang kerja atau kompeni bankrap. Saya ada saluran income alternatif iaitu forex.

6. Hutang-hutang kad kredit saya suda langsai dibayar.

7. Saya dapat menyimpan duit yang cukup untuk berkahwin dan melabur di ASB dan juga pelaburan Emas. melalui Maybank.

8. Saya baru-baru membeli rumah teres kat PJ secara tunai! Tak payah buat loan. Duit forex sudah mencukupi.

Bagaimana nak mula forex trading?

Jika saya di tempat anda, saya akan cuba cari forex mentor yang berpengalaman untuk mengajar saya selok-belok pelaburan forex. Saya boleh rekomenkan dua program belajar forex:

1. Forex Mentor Pro

2. Teknik Forex Sebenar

Anda tak perlu lebih dari ini.

Selepas itu, saya akan buka akaun forex dengan forex broker yang regulated. Saya sangat rekomenkan easy-forex sebab reputasi mereka yang baik dan mereka tak tipu klien.

Ada soalan? Sila hantar mesej kat Facebook page ni: https://www.facebook.com/EasyForexMalaysiaIB

Saya akan bantu menjawab segala persoalan anda.

Be Sociable, Share!

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes