Wakil Rasmi Easy Forex Malaysia

95% Forex Trader GAGAL menjadi Jutawan! Hanya 5% Berjaya Menjana Income Lebih RM 10,000 Setiap Bulan!

10 Disember 2012: Dari meja Shahrul (wakil Easy-Forex, Part-Time Forex Trader, Forex Blogger).

Hi, Selamat datang ke blog saya.

Nama saya Shahrul, wakil easy-forex. Saya dah menjadi trader di bawah easy-forex selama 3 tahun.

Saya bukan full-time forex trader, cuma part-time jer. Namun begitu, income yang saya dapat dari forex trading JAUH melebihi income saya semasa kerja.

Saya bekerja sebagai eksekutif IT di sebuah syarikat pembangunan laman web. Di waktu malam pula, saya menjadi forex trader.

Bagaimana saya bermula trade Forex?

Di sekitar tahun 2009, saya diberhentikan kerja sebab syarikat yang saya bekerja pada waktu itu lingkup kerana ekonomi gawat. Saya diberi gaji 3 bulan dan disuruh untuk mencari kerja lain..huhu

Macam biasa lah, saya menghantar resume ke syarikat-syarikat yang mungkin perlukan kepakaran saya. Lebih seratus salinan resume dihantar ke syarikat-syarikat di sekitar KL. Saya ada juga memohon kerja melalui Jobstreet.com.

Pada masa yang sama, saya telah berkenalan dengan seorang mamat yg tinggal sekitar Petaling Jaya semasa main Futsal. Saya mendapat tau member seorang ni tak kerja tapi kereta yang dia bawa masa nak main Futsal ni semua besar-besar. Yang tak tahan tu, dia selalu ganti-ganti kereta mewah. Sekejap biru, sekejap hitam...

Saya tergerak untuk bertanya apa yang member ni buat hingga boleh beli kereta-kereta besar. Jawapan member ni simple jer:

Dia buat Forex Trading...

Dari situ, tertanam minat untuk tau lebih lanjut tentang Forex.

Disebabkan kekurangan bahan-bahan rujukan yang sah (reliable) tentang forex di Malaysia, saya terpaksa belajar forex secara manual tanpa bimbingan sesiapa.

Apa yang saya buat untuk Belajar Forex?

1. Saya membaca perbincangan di forum-forum forex seperti Carigold.

2. Saya membaca e-book percuma forex trading kat Internet.

3. Saya belajar forex dengan menonton tutorial video percuma dekat Youtube.

4. Saya buka demo account dengan beberapa forex broker di Malaysia dan cuba trade guna platform yang disediakan.

5. Saya buka akaun real dengan beberapa forex broker di Malaysia dan menguji keberkesanan setiap forex broker.

Selepas 3 tahun dalam Forex Trading, Ini hasil yang saya dapat:

1. Saya tak lagi trade menggunakan indicator atau EA. Semua trading dijalankan secara manual, seperti professional trader di serata dunia.

2. Saya trade menggunakan beberapa teknik killer yang sangat berkesan dan diguna pakai oleh trader-trader professional dalam dan luar negara.

3. Saya trade menggunakan hanya satu forex broker iaitu, easy-forex. Easy-Forex adalah forex broker yang regulated oleh badan-badan kewangan di Australia, Cyprus dan UK. Mereka boleh dipercayai.

4. Profit adalah normal bagi saya. Kadang-kadang trade yang saya lakukan tidak tepat tetapi dengan money management strategi yang baik, saya dapat pastikan bahawa profit sentiasa melebihi losses.

5. Saya tak perlu risau lagi jika dibuang kerja atau kompeni bankrap. Saya ada saluran income alternatif iaitu forex.

6. Hutang-hutang kad kredit saya suda langsai dibayar.

7. Saya dapat menyimpan duit yang cukup untuk berkahwin dan melabur di ASB dan juga pelaburan Emas. melalui Maybank.

8. Saya baru-baru membeli rumah teres kat PJ secara tunai! Tak payah buat loan. Duit forex sudah mencukupi.

Bagaimana nak mula forex trading?

Jika saya di tempat anda, saya akan cuba cari forex mentor yang berpengalaman untuk mengajar saya selok-belok pelaburan forex. Saya boleh rekomenkan dua program belajar forex:

1. Forex Mentor Pro

2. Teknik Forex Sebenar

Anda tak perlu lebih dari ini.

Selepas itu, saya akan buka akaun forex dengan forex broker yang regulated. Saya sangat rekomenkan easy-forex sebab reputasi mereka yang baik dan mereka tak tipu klien.

Ada soalan? Sila emailkan ke easyforexmalaysia@gmail.com. Saya akan bantu menjawab segala persoalan anda.

Salam sejahtera kepada anda semua dan SELAMAT TAHUN BARU!

Sempena tahun baru 2013, kami di easyforexmalaysia.com ingin memberikan hadiah istimewa kepada ANDA yang sentiasa setia mengunjungi blog ini dan setia bersama dengan kami.

HADIAH ISTIMEWA (BONUS):

header-teknikforex

Harga Asal: RM199.00

Harga Sempena Tahun Baru 2013: Percuma

Pengasas: Khalid Hamid

Maklumat Ringkas Tentang Teknik Forex Sebenar:

Teknik Forex Sebenar adalah Pakej Pembelajaran dan Bimbingan Forex yang sangat-sangat bagus dan sangat sesuai untuk anda jika anda hendak menjadi forex trader yang berjaya menjana income 5 angka seminggu.

Komen-Komen Orang Tentang Teknik Forex Sebenar:

Testi P1 1

Testi P1 2

Testi P1 3testimonial fb 40

Sebenarnya, ada banyak lagi testimonial trader-trader yang menggunakan Teknik Forex Sebenar sehingga menjadi trader yang berjaya.

Terus terang, saya pun pengguna Teknik Forex Sebenar dan saya tak pernah tengok modul pembelajaran forex sebaik ini.

Apakah Kelebihan Teknik Forex Sebenar?

  • Mendapat PROFIT BERATUS-RATUS PIPS dengan hanya satu trade
  • BETUL-BETUL SELL AT TOP dan BUY AT BOTTOM
  • Mendapat UNTUNG BESAR menggunakan MODAL KECIL. RISIKO MINIMUM tetapi KEUNTUNGAN MAKSIMUM!!
  • Teknik ini digunapakai oleh professional trader serata dunia. Diulangi, SERATA DUNIA!!
  • Setting siap tak sampai 5 MINIT. Tak perlu gunakan indicator / EA!
  • Sangat-sangat mudah untuk diaplikasikan kepada SEMUA PAIRS
  • Tak sampai 1 jam pun sehari untuk menganalisis market
  • Ebook dan video tutorial yang ringkas, padat serta mudah difahami
  • Lengkap dari A – Z. Broker, Money Management, Kawalan Emosi, Isu-Isu Semasa dan banyak lagi terkandung di dalam TEKNIK FOREX SEBENAR V3

===>> Sila Klik Di Sini Untuk Mendapat Maklumat Penuh TEKNIK FOREX SEBENAR <<===

 Bagaimana Untuk Mendapat Hadiah Istimewa, Teknik Forex Sebenar Secara Percuma?

1. Anda perlu buka trading akaun dengan easy-forex melalui link ini atau butang dibawah dan mendeposit minima USD 250.00.

2. Hantarkan butir-butir pendaftaran anda ke easyforexmalaysia@gmail.com untuk pengesahan. Email anda haruslah bertajuk “Hadiah Percuma Teknik Forex Sebenar” dan mengandungi butir-butir penting seperti nama penuh, email, no. telefon, alamat surat-menyurat, dan bukti pembayaran deposit ke easy-forex.

3. Hadiah istimewa anda akan dihantar dalam 24 jam selepas disahkan.

Klik Butang Di bawah untuk mendaftar dengan Easy-Forex:

start-trading

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi  kami di:

Email: easyforexmalaysia@gmail.com

Facebook Page: http://www.facebook.com/EasyForexMalaysiaIB

Contact No: 016-8407481 (Clarentino)

 

 *******Tawaran ini sah sehingga 20 Januari 2013*******

Is easy-forex right for you? As Malaysians, think before you act! Don’t just jump into any forex broker that come your way and claim they can make you rich. You should know better than that.

Easy-Forex has been around for a very long time. They have a very friendly platform that makes forex trading a breeze and they have great staff that provide customer support when you need it.

 

Forex trading is a risky business where when one wins, another will lose. It is similar to poker where you need to cautiously place your best bets. It is important to always be careful when entering the Forex market.

Successful forex traders are those that have far more wins than losses. Their success is not dependent on the strategy that they use as these can change but more on their character traits. A forex trader with a winning mindset focuses on long term goals and sees temporary wins and losses during trading as relative. Generating profit is always a noble goal but a successful forex trader views this within a wider scope, in months and years instead of days.

What are the winning character traits of a successful forex trader who regularly wins and seldom loses?

1. Focus on the task at hand.
Don’t procrastinate and don’t multitask. When given a challenge, try to complete it the best that you can. In your trades, use only one trading strategy at one time. There are many winning strategies to choose from but you only need one strategy to win. So focus and make the most of a given strategy. Once you’ve mastered the strategy, you can move on to the next strategy to improve further but always remember that when you focus, you will be opening yourself up to future success in your forex career.

2. Being patient.
Forex trading is not a get rich quick scheme. It is an investment that has higher risks than other types of investments but also higher returns at the quickest possible time. It is possible to make $10,000 in one day with Forex but the opposite is also true. Therefore, aim moderate goals. Go for smaller profits instead of making it big in one day. Always be patient and enter the market only when the time is right. There are times when the market is ripe for a big harvest, so use all the experience that have been gained and common sense to make the correct decision.

3. Embrace discipline.
Discipline is working out your plans even if you don’t feel like doing it. In every areas of life, discipline is required to get the job done. In Forex trading, you apply discipline by setting aside time every day to hone your trading skills and  to learn the art of Forex.

4. A teachable attitude.
Forex trading is a dynamic business where rules applied yesterday will probably not be relevant anymore today. Continuous Forex trading education is an important part of your trading career and having a teachable attitude makes it easier to absorb and apply new strategies and information given to you.

5. Never-Quit attitude.
We sometimes make mistakes while trading. The most important thing to keep in mind is to continue to press on and don’t quit. Treat the failures of yesterday as lessons to be learned and never repeated.

Welcome to this blog.

I just want to share an article I wrote recently about forex trading platform and how do you choose a forex trading platform that suites your needs.

How to Choose The Best Forex Platform in Malaysia

Author: Shahrul

All men are made equal but when it comes to choosing the best forex trading platform to maximise your profits, things are a bit less equal.

In fact, the difference between forex trading platforms can be very large until it determines the outcome of your trades. So, it is essential that you as an informed forex trader choose your forex trading platform wisely.

In Malaysia, Forex trading through the Internet is not really new. Some discussions on Malaysia-based forums on trading with Forex online have been found on Google dating back to 2004. Of course Forex trading platform technology has become better and more advanced with features that didn’t exists ten years ago.

How do you choose between forex trading platforms?

There is a simple rule of thumb. If the trading platform makes your life easier and provides accurate and updated information, then you are safe.

Nowadays, there are many ways to access the Internet. Besides using our computers, we can also connect using handphones, and other mobile devices. People are becoming more mobile when it comes to Internet connectivity. Even Forex trading can be done through your mobile phones! Now, does your forex trading platform support mobility?

There are many other features that can be used to select between forex platforms:

1. Does it provide technical analysis?

2. Does it provide advanced charting?

3. Does it come with a demo account?

4. Does the platform come with video tutorials to encourage learning?

5. Can the platform produce forex account statements?

6. Can deposits and withdrawals be conducted through the platform itself?

7. Can you chat online with the forex broker representative using the platform?

8. Does your platform provides guaranteed stops?

9. Does your platform provide data history?

Currently, the most widely used online forex trading platform is Metatrader 4. It is also used for CFD and futures trading.

Metatrader 4 is not exclusive to any particular forex broker. A wide range of forex brokers are providing brokerage services using Metatrader 4 as a platform.

However, there are other platforms besides Metatrader 4. For example trading using the web. Easy Forex is one company that provides a wide range of trading platforms to make sure the clients are satisfied. You can trade with them using Metatrader 4, using the web, using Blackberry or using your iPhone. You can check out about Easy Forex here.

Article Source: http://www.articlesbase.com/currency-trading-articles/how-to-choose-the-best-forex-platform-in-malaysia-4553407.html

This blog features information about Easy Forex broker. Stay tuned for more blog posts.